Ligetszépe Meseterápiás Módszer®

Mesemondó-terapeuta képzés

Köszönőlevél

Minden alkalommal, ahogy mentem a mese-kurzusra, nagy izgatottság és öröm volt bennem. S egy békés, nyugodt érzés. Nagyon megnyugtató volt, hogy minden alkalommal, egy ismerős, szép idézettel kezdődött az előadás, mely végig is kísért bennünket, majd visszaköszönt a tanúsítványokon is.

S ez a biztonság, igaz szellemi vezetés végig el is kísért a kurzuson. Ahogy a mesék varázslatos világába beléptünk és egyre mélyebbre haladtunk, mindig ott világított a Fény, amit nagyon jó volt követni. A biztos pont, ami (Aki) ki is vezetett, majd fokozatosan kísért és végül már csak az irányt mutatta, mutatja – a mai napig.

Mindannyiunkat végig kísérnek a mesék életünk folyamán. Eleinte kapjuk, majd tovább is adjuk, saját gyermekeinknek, esetleg diákjainknak.

És annak a rendkívüli mélységét és fontosságát, hogy Hogyan adjuk ezeket a történeteket, meséket tovább, most értettem meg igazán, mennyire fontos. Lehet felolvasni és elmondani egy mesét. És lehet mesélni. Hatalmas különbség.

Ennek a különbségnek a minőségét, minden édesanyának és gyerekekkel, emberekkel foglalkozó felnőttnek érdemes megtapasztalnia. De mindenek előtt a gyermekeknek, akik kapják.

Köszönöm, köszönjük a pihe-puha mesetakarót, ami a mesélések alkalmaival körbeölel bennünket a lányommal.

Igazgyöngy – Ezt mondanám, ha egy szóval kellene kifejeznem, hogy milyen volt e kurzus.

Hogy miért jelentett nekem olyan sokat ez a képzés:

Műmese, műanyag babák, műanyag építőkockák és legok, műanyag hangszerek, műételek, gyorséttermek, műmosolyok, kifelé működő műbarátságok és sorolhatnám mennyi mű dolog vesz körbe a mindennapokban. Igaz szó, igaz mese, igaz mosoly,igazi babák, igazi formák, hitelesség, Igaz Lélek, Igaz Tudás… Mindezt kaptam, éreztem és tapasztaltam a mese kurzuson. Ami ma oly’ ritka, mint az Igazgyöny.

Hálásan köszönöm

Köszönettel: I.P.